Myyntineuvottelijan arkea Pieksämäellä. Lue Essin tarina >>>

Essi työn touhussa Pieksämäen toimistolla.

Essi työn touhussa Pieksämäen toimistolla.

”Olin jo alkuvuodesta suunnitellut hakevani töitä opiskelun ohelle, mutta se vaan jäi. Samaan aikaan eräs ystäväni haki Midas Touchille töihin ja hän pääsi. Hän suositteli keväällä tätä työpaikkaa minulle ja päätin hakea.”

Näin kertoo parikymppinen Essi Pieksämäeltä. Etelä-Savon ammattiopistolla merkonomiksi opiskeleva Essi on vahvistanut Midaksen Pieksämäen myyntitiimiä kesän ajan ja lisäksi suorittanut Midaksella työssäoppimiseen kuuluvia näyttöjä. Vapaa-aika kuluu ristikoiden, sudokujen ja leipomisen parissa. Aktiivinen nuori ehtii tämän lisäksi hoitaa lemmikkikaneja ja toimia Tupperwaren myyntiedustajana.

Tuleeko mieleesi hauskoja sattumuksia tai kömmähdyksiä kesätyön ajalta?

”Oikeastaan kaikki tähän liittyvät tapahtumat ovat olleet asiakkaiden puolelta. Olen kyllä itsekin sanonut jotain väärin ja alkanut nauraa itselleni. Asiakkaita on onneksi paljon erilaisia ja pienet mokailuni on otettu rennosti vastaan.”

Mediassa uutisoidaan aika ajoin telemarkkinointialan varjopuolista. Esimerkiksi Iltalehdestä sai 10.8.2016 lukea, että 15-vuotias helsinkiläistyttö ei ollut saanut euroakaan kuukauden työstään myyntineuvottelijana.  Mitä ajatuksia nämä uutiset sinussa herättävät?

”Vastaavat julkaisut herättävät minussa kummeksuntaa: miten joku firma voi toimia tuolla tavalla? Samalla tunnen suurta onnellisuutta siitä, että itse olen työpaikassa, jossa ei toimita vastaavalla tavalla. Nuoret eivät ehkä tule ajatelleeksi, että on heidän etunsa, että työpaikalla noudatetaan oman alan TES:ta. Ja vaikka he olisivatkin tästä tietoisia, unohtuu helposti, että myös työantajan on sitouduttava.

Itselläni ei ole kokemusta työpaikoista, jotka huijaavat työntekijöitä. Nuoren ja kokemattoman on lähes mahdotonta tehdä heti samanlaisia myyntituloksia kuin kollegansa, jotka ovat tehneet vuosia töitä ’luurit korvilla’'', Essi pohtii.

Oletko sinä saanut riittävästi tietoa oikeuksistasi myyntineuvottelijana ollessasi Midaksen palkkalistoilla?

”Kaikki asiat on kerrottu selkeästi ja minua ajatellen. Jos en ole jotakin asiaa ymmärtänyt, on minua ollut auttamassa moni muu työntekijä. Homma on toiminut joustavasti ja olen saanut esimerkiksi omasta pyynnöstäni lisää työvuoroja.”

Voitko suositella myyntineuvottelijan työtä muille nuorille? Miksi?

”Voin suositella tätä jokaiselle. Nuoriso on innokasta käyttämään tietokonetta ja sitä tämä työ suureksi osaksi on. Myyntipuhetta ei tarvitse keksiä omasta päästä, vaan kaikkiin tilanteisiin neuvotaan etukäteen miten kannattaa vastata. Toki spiikkiä on hyvä keventää omilla jutuilla. Tämä auttaa rentoutumaan puhelun aikana ja spiikin oppiikin nopeammin. Rentous ja aitous on asiakkaidenkin mieleen.

Nuorille tekisi mielestäni hyvää vaihtaa ajatuksiaan heitä vanhempien ihmisten kanssa. Esimerkiksi myydessäni talvisota-aiheisia keräilyharkkoja, sain jutella monien vanhusten kanssa. Vaikka kauppaa ei aina tullutkaan, kävimme usein hyviä keskusteluja”, Essi kertoo.

Mitä ohjeita antaisit työpaikkaa hakevalle nuorelle?

”Ajattele itseäsi. Isoista kaupungeista löytyy varmasti useampi kuin yksi telemarkkinointifirma. Joku niistä varmasti noudattaa Reilu Työnantaja -kriteerejä, jolloin voit valita sinun etuasi ajavan yrityksen epärehellisen sijasta. Kannattaa myös tutkia yrityksen nettisivuilta, millaisia sääntöjä ne noudattavat ja mahdollisesti kysellä myös tuttavilta kokemuksia. Jos on päässyt jo haastatteluvaiheeseen, kannattaa kertoa saaneensa muualta paremman tarjouksen. Sillä sitä reilu työpaikka juuri on - parempi tarjous!”

Terveisin,

Essi

Lisää Midaksen työntekijöiden kuulumisia luet tästä >>


Midas Touch Oy

Midas Touch Oy on Ina Finland Oy:n tytäryhtiö. Midas on ollut toiminnassa vuodesta 2003 alkaen ja Ina vuodesta 1989. Molemmissa yrityksissä tuotetaan monikanavaista asiakaspalvelua 24/7. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelemme yritysasiakkaitamme niin puhelimessa, sähköpostilla kuin netissä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Vastaamme sekä sisään tuleviin yhteydenottoihin (esim.vaihdepalvelu) että teemme ulossoittoa (esim. sovimme asiakastapaamisia, myymme vakuutuksia jne.)

Meitä on lähes 200 asiakaspalvelun ammattilaista Pieksämäellä, Iisalmessa ja Tampereella.

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>