Tamperelainen TabLetIn palvelee 24/7 - katso video

TabLetIn on väsymätön aulaemäntä 

Ina Finlandin kehittämä ja asiakaspalvelukäytössä uniikki TabLetIn-palvelu vapauttaa yrityksessä työntekijän aikaa tehokkaampiin tehtäviin jättämättä kuitenkaan yritykseen tulevaa vierasta palvelematta. Jalustalla oleva tabletti aktivoituu kosketuksesta ja soittaa Inan asiakaspalvelukeskukseen, josta saa tarvittaessa jopa 24/7 henkilökohtaista palvelua.

TabLetIn käyttökohteet ja kustannukset

TabLetIn-palvelu sopii yrityksille, jotka haluavat tarjota vierailleen henkilökohtaisen kontaktin omaa työntekijää kustannustehokkaammin. Esim. yritysten aulaemännän työ hoidetaan vierailijailmoittautumisten osalta etäpalveluna Inassa ja aulaemäntä voi keskittyä toisaalla muihin tehtäviin. TabLetIn palvelee vaikka messuilla tai se voi olla yhtenä vaihtoehtona lääkärin vastaanotolle ilmoittautumisessa.
Inasta saa valmiin jalustan ja tabletin, jonka näyttö voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. TabLetIn toimii WLAN-,  3G- ja 4G-yhteydellä. Kuukausikustannus riippuu kontaktien määrästä. TabLetIn on helppo ottaa käyttöön ilman laiteinvestointeja.

Koja-Yhtiöt Oy ja TabLetIn

Tyytyväisenä TabLetIn-palvelun käyttäjänä toimii mm. tamperelainen Koja-Yhtiöt Oy:

Koja-yhtiöt on vuonna 1935 perustettu perheyritys. Yritysryhmä tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ja energiatehokkaita ilmankäsittelytekniikan ratkaisuja, tuotteita ja palveluita. Ryhmään kuuluvat Koja Oy, Koja Marine ja Kojacool Oy.

TabLetIn-palvelu on ollut Koja-yhtiöiden käytössä n. 8 kk:n ajan. Yrityksen oman henkilöstön ja sidosryhmien palaute uudesta toimintatavasta on ollut pääosin positiivista. Kehitetty sovellus mahdollistaa kustannustehokkaan ja nykyaikaisen toimintamallin vieraiden vastaanottoon.

Ina Finland Oy

Ina Finland Oy on 25 vuotta toiminut Pirkanmaalla, Tampereella. Palvelemme 24/7.

Perinteinen Contact Center on vain osa Inaa. Tuotamme asiakaspalvelua laadukkaasti ja  monikanavaisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä, että hoidamme viestinnän niin soittamalla, tekstiviesteillä, sähköpostilla kuin internetissä. Pääpaino on inbound-palveluilla, mutta tuotamme vuosien kokemuksella myös ulossoittoja: telemarkkinointia, buukkauksia eli ns. outboundia. Palvelutarjontamme on laaja aina vaihdepalvelusta asiantuntijapalveluun. Inalla on noin 200  asiakasta, joista suuri osa on pitkäaikaisia kumppaneita sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

Lue lisää: http://www.ina.fi/yritys/ina-lyhyesti/
Referenssit: http://www.ina.fi/referenssit/

 

Lisätietoja antavat:

Pia Pursiainen
toimitusjohtaja
Puh. 044 540 0654
pia.pursiainen@ina.fi

Pasi Lähteinen
Puh. 0400 661 182
pasi.lahteinen@koja.fi

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>